Три варіанти невидимих з’єднань системи OVVO

Торік експерти і спеціалісти визнали систему з’єднання OVVO новаторською і нагородили Золотою медаллю МТP Міжнародної виставки «DREMA 2016».

Того самого року, вже в Україні, ця система викликала ажіотаж серед виробників меблів і дверей на виставці «Лісдеревмаш». Система була слушно відзначена дипломом «За інноваційне рішення в системі з’єднань меблевих елементів». Відзнака розширила список престижних нагород, присуджених у різних частинах світу ірландській компанії «Santech Innovations Ltd», один із власників якої розробив цю систему.

Просто й естетично

Українські виробники віддадуть належне перевагам використання інноваційної системи OVVO, яка дає змогу суттєво економити кошти під час виробництва та монтажу меблів, а також під час транспортування, що позитивно впливає на цінову та якісну конкурентоспроможність виробників меблів.

Меблі, зібрані за допомогою кріплення OVVO
Виробники та монтажники меблів оцінять OVVO

Система OVVO – це ідеальне рішення для виробників меблів, які потребують сучасних та інноваційних технологій. Головною перевагою OVVO є підвищення продуктивності виробництва приблизно на 30% і зменшення транспортних габаритів мінімум на 50%. А оскільки меблі не потрібно заздалегідь складати перед остаточним монтажем, на цьому етапі можна заощадити до 80% часу.

Це система краща за інші не тільки тому, що фрезерування просте і з’єднання швидке, а також завдяки естетичності – вона цілком невидима і не обов’язково постійна, оскільки в асортименті є з’єднувачі, які легко роз’єднати простим зсувом.

Можна з’єднувати два різних матеріали

Проблеми, які виникають у столярній промисловості під час використання традиційних з’єднувачів, сприяли створенню надійного і порівняно простого рішення. Система з’єднання OVVO цілком змінює з’єднання матеріалів у меблевій промисловості, рекламній індустрії, оформленні виставкових стендів, санітарно-гігієнічних кабін тощо. Чудово працює у поєднанні елементів з ДСП, МДФ і фанери, масиву деревини, Corian, оргскла, ПВХ і будь-яких інших матеріалів.

Найбільшою перевагою системи є те, що можна з’єднати, справді, будь-які матеріали, тому застосування з’єднання обмежується тільки уявою і потребою клієнта. Додатковою перевагою OVVO є абсолютна невидимість з’єднання, що сприяє ідеальному естетичному вигляду.

Без гвинтів, клею та інструментів

Патентована конструкція системи, що призначена для з’єднання різних матеріалів різної товщини, цілком усуває необхідність використовувати шурупи, клей та інструменти під час монтажу. З’єднання складається з двох гнізд і з’єднувача, виготовлених з пластику. Гнізда встановлюють у з’єднувальні елементи, а саме з’єднання відбувається за допомогою простого стискання. Вся операція складання полягає лише в тому, щоб прикласти один до одного елементи і їх зафіксувати. Характерне клацання при цьому свідчить про надійне поєднання.

Виробник і дистриб’ютор гарантують, що кожен з’єднувач забезпечить міцне і довговічне з’єднання, яке не поступається популярним системам з’єднання меблів, наприклад, за допомогою конфірматів, але є швидшим і простішим в монтажі. Перш ніж продукт надійшов у продаж, його довго тестували на міцність. Тести на тиск показали, що з’єднувачі дуже міцні, витримують тиск 600 N – для плити, 700 N – для МДФ і 1000 N – для бука. Роз’ємні елементи витримують тиск відповідно: 500, 600 і 700 N. Міцність на розтяг: близько 500 N – нероз’ємне з’єднання і 300 N – роз’ємне.

З урахуванням того, що з’єднання не потребує ні клею, ні гвинтів і просте в монтажі, отримані результати є надзвичайно високими. Користувач має лише зробити фрезерування в з’єднуваному матеріалі під отвір для роз’єму. І це ще одна суттєва перевага системи OVVO, бо гніздо виконують за один прохід і за допомогою однієї фрези, у той час як конкурентні рішення потребують застосування щонайменше двох інструментів і двох операцій.

Переваги з’єднання OVVO відзначили провідні виробники машин з ЧПУ ( SCM, Infotec, Masterwood, Biesse та Holz-Her ). Вони підтримують впровадження системи з’єднання, готуючи на заводі свої верстати для фрезерування спеціальними фрезами і таким чином беруть участь у розвитку системи. Невеликі компанії можуть з успіхом виконувати операцію фрезерування на призначеному для системи OVVO стаціонарному верстаті компанії «VITAP» або ручному фрезері AB181 марки «Virutex».

Унікальний інструмент

Процес фрезерування можна виконувати описаними фрезами на 4- і 5-осьових оброблювальних центрах. Глибина входу в матеріал – щонайменше 9,2 мм, максимум – 9,6 мм, ширина – 21,1 мм і довжина – 30,1 мм. Швидкість подавання залежить від типу матеріалу. Максимальна швидкість обертання фрези сягає 18 000 об./хв. Програмування є дуже простим і всі параметри роботи вказані в доданій до з’єднувачів інструкції.

Для трьохосьових верстатів доступні агрегати для фрезерування отворів під роз’єми OVVO. Здійснюють їх за допомогою фрези, яка призначена винятково для цієї системи. Її унікальна конструкція забезпечує ідеальну якість поверхні та легку роботу з будь-яким видом матеріалу. Плавне регулювання кутів дає змогу обробити матеріал під будь-яким кутом. Фрези виготовлені із твердого сплаву і призначені для конкретного типу з’єднання у двох найпопулярніших розмірах хвостовика – 8 і 12 мм. Крім версії з твердого сплаву, також є алмазні фрези, які забезпечують великий пробіг в МДФ і ДСП.

Винахідники системи OVVO постійно вдосконалюють її і незабаром будуть виготовлені моделі фрез, які призначені для конкретних матеріалів. Це ще більше спростить роботу не тільки на великих підприємствах меблевої промисловості, а й в інших проектах, де електроінструмент виконує роз’єми на місці.

Система є дуже міцною

З’єднувачі є трьох типів, які різняться між собою розміром, а отже, служать для з’єднання матеріалів різної товщини. Аби з’єднання було міцним і довговічним, наголосив представники «ITA TOOLS», для кожного типу з’єднання, передбачена мінімальна товщина матеріалу. Так, тип 1240 призначений для з’єднання матеріалів з мінімальною товщиною 14 мм, тип 1225 –12 мм, а тип 0825 – 10 мм. І найважливіше – з’єднувати матеріали можна під будь-яким кутом. Операції демонтажу і повторного монтажу не потребують використання додаткових інструментів, бо унікальна конструкція елементів спрощує операцію до простої дії «пересунь і розклади».

Це абсолютно невидиме, самозатискне рішення гарантує надійне з’єднання двох частин матеріалу під різним кутом. Потрібно виконати тільки одну, просту операцію фрезерування, а саме з’єднання елементів відбувається без будь-яких інструментів і компонентів, що, звичайно, економить час затрачений на складання меблів на місці, а на виробництві – значно підвищує продуктивність.

Також це усуває проблему з’єднання широкого асортименту матеріалів, наприклад, дерев’яних елементів з плитовими та іншими. До того ж елементи при транспортуванні в розібраному вигляді займають до 50% менше місця. Система сприяє також розвитку меблевого виробництва для індивідуального монтажу без додавання будь-яких інструментів, тому що єдине, що потрібно зробити, це – стиснути два елементи.