Термопатрон і його переваги

Компанія ITA TOOLS пропонує термопатрони та інструменти для вмонтування в них.

На весь процес обробки матеріалу великий вплив має відповідне кріплення інструменту в обробних центрах. Це впливає на якість оброблюваної кромки, параметри обробки, а також на термін використання інструменту.

Усвідомлюючи значення відповідного кріплення інструменту, компанія ITA TOOLS представляє термопатрони, які завоювали дуже велику групу прихильників, говорить Мартін Станашек, керівник Відділу Продажів ITA TOOLS.

Алмазний фрез DTI для швидких проходів, закріплений в термопатроні

– Принцип дії термопатрона дуже простий. Гніздо в патроні розігрівається індукційним методом. Швидке зростання температури викликає мінімальне розширення сталі, що дозволяє розмістити інструмент в патроні. Після розміщення сталь охолоджується, рівномірно стискаючись на інструменті.

Термопатрон має набагато більше переваг, ніж класичні патрони. Відсутність цанги і гайки практично ліквідує проблему биття інструменту і безпосередньо впливає на термін використання інструменту і його можливості роботи. Чим менше биття, тим швидше можна обробляти матеріал, зберігаючи ідеальний край при фрезеруванні.

Відсутність місця під цангу виключає осідання частинок пилу, які часто спричиняють поломки інструменту. Відсутність гайки – це також зменшення діаметра частини патрона, в якій знаходиться інструмент. Це дозволяє оператору реалізувати різні проекти, зокрема, на 5 – ти осьових машинах. Патрони термо мають високу силу затиску, порядку 1300Nm, що виключає можливість провертання інструменту в патроні.

Патрони типу термо є вирішенням багатьох проблем, з якими стикаються оператори ЧПУ, і це сприяє постійному збільшенню прихильників цього виду кріплення.

Компанія ITA TOOLS пропонує термопатрони і інструменти для вмонтування в них. Також, надає комплексні послуги загострення інструментів, вмонтованих у термопатронах.