Свердло Форстнера від Fisch Tools

Популярність виробів і конструкцій з масиву деревини постійно зростає. Це, в свою чергу, підвищує вимоги до ріжучого інструменту.

Так, наприклад, виробникам каркасних будинків щодня необхідно виконувати сотні отворів для з’єднання конструкцій, оформлення інтер’єру чи монтажу комунікацій. Слід брати до уваги непередбачувані ситуації під час монтажу у клієнта або додаткові зміни, які виконують, як правило, на місці за допомогою електроінструментів – дрилю, шуруповерта або фрезера. У таких ситуаціях на перший план виходить ефективність інструменту, його здатність впоратись зі свердлінням великої кількості отворів у масивних брусах чи колодах.

Австрійська компанія Fisch Tools має більш ніж 60-річний досвід виробництва інструментів для обробки масиву деревини. Спеціалізацією фірми є свердла різних типів, зокрема перові, чашкові та спіральні, які застосовують як бури для деревини.

Окремої уваги заслуговують свердла Форстнера серії Wave Cutter. (Цей тип інструменту ще часто неправильно називають „свердло фостнера” або навіть „свердло фоснера”).

Свердло Форстнера Wave Cutter Multi Function
Cвердло Форстнера Wave Cutter Multi Function

Одним із найцікавіших рішень, які пропонує виробник, є Wave Cutter Multi Function – свердло з модульною конструкцією, в якій можна, залежно від потреби, змінювати направляюче свердло і засвердлювач. Також є можливість застосовувати подовжувач, завдяки якому загальну довжину свердла збільшують у 4 рази.

Свердло з подовжувачем

Секрет ефективності свердла Форстнера

Свердло нагадує класичне чашкове, але секрет його ефективності криється у запатентованій хвилястій формі леза. Така обробка краю зводить до мінімуму тертя, що виникає під час свердління, тим самим зменшуючи його нагрівання. Завдяки цьому отвір має ідеально оброблені границі і відсутні припалення. Свердло монолітне – лита конструкція з ідеальним співвідношенням ваги по всій довжині виробу. У поєднанні з шестигранним хвостовиком свердла Wave Cutter вирізняються неймовірною точністю і збалансованістю.

Хвиляста геометрія леза
Хвиляста геометрія леза

Завдяки модульній конструкції, звичайні свердла Wave Cutter можна перетворити на інструмент для буріння під великим кутом. Конусна форма отвору і хвостовика свердла гарантують ідеальне кріплення без додаткових гвинтів. Також це дозволяє швидко замінити направляюче свердло для конкретної цілі. На вибір компанія пропонує направляючі свердла діаметром 4 мм і довжиною 63 або 43 мм і засвердлювач 4 мм.

Сверління під кутом з направляючим сверлдлом
Сверління під кутом з направляючим сверлдлом

Для буріння глибоких отворів виробник передбачив подовжувачі довжиною від 90 до 250 мм. Окрім того, їх можна з’єднувати, що дає змогу досягти довжини близько 400 мм із збереженням ідеальної геометрії інструменту. Доступні свердла діаметрами від 15 до 50 мм.

Свердло Форстнера Wave Cutter – це незамінний інструмент для свердління різних отворів: дрібних, глибоких, глухих і наскрізних. А змінне напрямне свердло полегшує роботу під кутом, що особливо зручно при обробці конструкцій з масиву деревини.